B&W Logo

Ontwerp je eigen private label cosmetica verpakkingslijn met onze luxe

Cosmetica verpakkingen

Binnen cosmetica kunnen en worden veel verschillende soorten cosmetica verpakkingen gebruikt. Maar hoe weet je welke verpakking geschikt is voor uw product? Wat voor uitstraling wil je? Wil je duurzame cosmetica verpakkingen, wil je juist goedkopere plastic verpakkingen voor je cosmetica, of wil je je eigen cosmetica verpakking ontwerpen. Om je als klant hierbij te helpen bieden wij een overzicht aan van de meest gangbare verpakkingen, tevens verpakkingen die wij kunnen verwerken, binnen de cosmetica. Daarbij geven we aan welke verpakking voor welk soort product geschikt is. Wij advisteren je graag op dit gebied!

Dit is slechts een leidraad om je op gang te helpen om je eigen cosmetica te laten maken, andere verpakkingen behoren zeker tot de mogelijkheden. Mocht je hier dus niet tussen zien staan wat je in gedachte had, schroom niet om contact met ons op te nemen. We zijn altijd bereid om persoonlijk advies te geven en zoveel mogelijk aan je wensen te voldoen.

Stijlvolle duurzame

Cosmetica verpakking Flessen

Flessen als cosmetica verpakking zijn over het algemeen vervaardigd van duurzame kunststoffen of glas. Beide materialen kunnen prima geschikt zijn voor alle soorten private label cosmetica. Het ligt er dus aan wat de uitstraling is die je voor je product voor ogen hebt en het segment dat je wilt betreden, of je voor kunststof of glas gaat.

Glazen flessen zijn voornamelijk beschikbaar in de kleuren transparant, bruin/amber en violet. Andere kleuren zijn in sommige gevallen wel mogelijk maar zijn eerder de uitzondering dan de norm. Voor plastic cosmetica flessen zijn de meest voorkomende kleuren transparant, bruin/amber, wit of zwart. Ook hier geldt dat in sommige gevallen andere kleuren beschikbaar zijn maar dit is niet gebruikelijk bij de meeste leveranciers van cosmetica verpakkingen.

Flessen zijn veelal te vinden in veel verschillende volumes die gaan van 10 ml tot wel 1.000 ml. Qua cosmetica verpakking zijn flessen het meest geschikt voor de wat dunnere producten die makkelijk te schenken of te pompen zijn. Denk hierbij aan shampoos, conditioners, douchegels en foams, (gezichts)waters, body- en facemilks, gezichtsreinigers, lotions, oliën en serum

01

Sharp cilindric botle

Sharp cilindric

02

Tall boston bottle

Tall Boston

03

Kindvriendelijke dop

Boston round

04

Siroopfles

Siroopfles

05

Veralfles

Veralfles

06

Euro-Medicijnfles

Euro-Medicijnfles

07

Ovale fles

Ovale fles

08

vierkante cosmeticafles

Vierkante/rechthoekige fles

09

Druppelfles / pipetfles

Druppelfles/pipetfles

10

Meplat fles

Meplat fles

Cosmetica verpakkingen

Flessluitingen

Schroefdop

Geschikt voor producten als shampoos, conditioners en douchegels.

Astradop (met plug)

Met plug is het een geschikte dop om beter te kunnen doseren. Geschikt voor producten als shampoos, conditioners, douchegels en (gezichts)waters.

Fliptop

Geschikt voor producten als shampoos, conditioners, douchegels, gezichtswaters, verzorgende body- en facemilks en gezichtsreinigers.

Kindvriendelijke dop

Geschikt voor alcoholhoudende cosmetica.

Spraydop

Geschikt voor producten als facemists, body sprays en gezichtsreinigers.

Pomp

Geschikt voor producten als conditioners, handzepen, lotions en douchefoams.

Dispenserpomp

Geschikt voor producten als conditioners, handzepen, lotions, douchefoams, serums en dunne crèmes.

Pipet/druppelaar

geschikt voor producten als serums en baard- en haarolies maar ook therapeutische geuren/aroma’s.

01

Private Label Cosmetica Nederland B&W CoCreations

Schroefdop

02

Astradop (met plug)

Astradop (met plug)

03

Sharp cilindric botle

Fliptop

04

Kindvriendelijke dop

Kindvriendelijke dop

05

Spraydop

Spraydop

06

Pomp

Pomp

07

Dispenserpomp

Dispenserpomp

08

Ppet/druppelaar

Pipet/druppelaar

Luxe cosmetica verpakkingen

Potten

Potten die worden gebruikt voor cosmetica verpakkingen zijn over het algemeen vervaardigd van duurzame kunststoffen of glas. Beide materialen kunnen prima geschikt zijn voor alle soorten cosmetica. Het ligt er dus aan wat de uitstraling is die je voor je product voor ogen hebt en het segment waar je in wilt gaan zitten, of je voor kunststof of glas gaat. Potten worden voornamelijk gebruikt voor cosmetica met een dikkere viscositeit. Denk hierbij aan crèmes, butters, maskers, scrubs en gels.

Glazen cosmetica potten zijn voornamelijk beschikbaar in de kleuren transparant, wit, bruin/amber, blauw en violet. Andere kleuren zijn in sommige gevallen wel mogelijk maar zijn eerder de uitzondering dan de norm. Voor plastic potten zijn de meest voorkomende kleuren transparant, wit, zwart en amber. Ook hier geldt dat in sommige gevallen andere kleuren ook beschikbaar zijn maar dit is niet gebruikelijk bij de meeste leveranciers van verpakkingen.

Potten zijn veelal te vinden in veel verschillende volumes die gaan van 5 ml. tot wel 2.000 ml.

01

Straight cilindrical

Straight cilindrical

02

Standaard ronde pot

Standaard ronde pot

03

Zalfpot

Zalfpot

04

Dubbelwandige crème pot

Dubbelwandige crème pot

05

Luxe cosmetica pot

Luxe cosmetica pot

Cosmetica verpakkingen

Sluitingen

Schroefdeksel

geschikt voor producten als crèmes, butters, haar- en gezichtsmaskers, scrubs en gels.

Schroefdeksel

inclusief insert: geschikt voor producten als crèmes, butters, haar- en gezichtsmaskers, scrubs (op basis van water) en gels.

Schroefdeksel met losse insert/diskette

geschikt voor producten als crèmes, butters, haar- en gezichtsmaskers en scrubs (op basis van water) en gels.

Schroefdeksel met sealtje

geschikt voor voornamelijk scrubs (op basis van olie) , maar het biedt ook extra bescherming voor onder andere crèmes en butters. 

 

01

Private Label Cosmetica Nederland B&W CoCreations

Schroefdeksel geribbeld

02

Schroefdeksel glad

Schroefdeksel glad

03

Schroefdeksel met insert

Schroefdeksel met insert

04

Schroefdeksel met losse insert-diskette

Schroefdeksel met losse insert/diskette

05

Sealafdichting voor deksel

Sealsluiting voor schroefdeksels

Airless cosmetica

Dispensers

Airless dispensers worden gebruikelijk van kunststoffen vervaardigd. Het is een luchtdichte verpakking waarbij de inhoud omhoog wordt gepompt. Hierdoor kan je nauwkeuriger doseren. Door zijn luchtdichte eigenschap is hij hygiënischer en blijft de bereiding van je private label cosmetica langer stabiel dan bij sommige andere verpakkingen. Airless dispensers zijn voornamelijk geschikt voor producten als crèmes, serums, lotions en gels.

Ze worden voornamelijk uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en transparant en zijn veelal te vinden in verschillende volumes die gaan van 5 ml. tot 200 ml.

01

Mega pump Glossy bottle

Glossy

02

Mega pump Matt bottle

Mat

Handige Cosmetica verpakkingen

Tubes

Tubes voor cosmetica worden over het algemeen vervaardigd van kunststoffen. Vaak zie je twee varianten. De ‘simpele’ variant die volledig van kunststof is en de ‘laminaat’ variant. Een laminaat tube is nog steeds van kunststof maar tussen de binnenste en buitenste lagen kunststof zit een laag aluminium. Het is raadzaam om producten eerst te testen in verschillende soorten tubes voor er een keuze wordt gemaakt.

Tubes zijn voornamelijk wit van kleur en een voordeel van tubes is dat zij geschikt zijn om te bedrukken. Op deze manier hoeft er geen etiket op. Het is wel zo dat het etiketteren van tubes vaak voordeliger is bij een lagere oplage. Tubes worden voornamelijk gebruikt voor private label cosmetica producten als conditioners, haar- en gezichtsmaskers, crèmes en gels.

Voor tubes is het lastig om vaste volumes te benoemen. Dit hangt namelijk af van de diameter van de dop maar ook van de dikte of het soortelijk gewicht van het product dat in de tube gaat. Bij tubes werken we dan ook altijd met de diameter in combinatie met de minimale en maximale lengte van de tube. In overleg met de leverancier bepalen we de juiste afmetingen voor uw product.

Sluitingen

Voor de producten maakt het niet uit welke dop er gebruikt wordt in dit geval. Hier is eerder sprake van een stilistische keuze. Tubes zijn vaak uitgerust met een klap- of schroefdop.

01

Tube met klapdo9p

Klapdop

02

Tube met schroefdop

Schroefdop